top of page

Recursos per treballar la igualtat de gènere

Des de l'AFA de l'Escola Montessori volem fer costat al 8M, el Dia Internacional de la Dona Treballadora recordant tot el camí que, encara, ens falta per recórrer.


La violència masclista, la bretxa salarial, el sostre de vidre, la feminització i masculinització laboral, la cosificació, la falta de corresponsabilitat en les tasques de la llar o les cures... Són una xacra actual amb la qual no podem quedar impassibles. Hem de lluitar contra aquesta societat patriarcal, rancia i arcaica que durant mil·lennis hi ha oprimit a la dona.


Volem compartir des de l'AFA, una sèrie de recursos, en forma de lectures i vídeos per poder treballar conjuntament amb les nostres filles / fills el debat sobre la igualtat. Esperem que gaudiu, i debateu, en família d'aquests.


Llibres



Bonobos i bonobes tenien un estatus molt diferent dins el manglar a on vivien tots junts. Ells menjaven allò que elles recol·lectaven; també viatjaven, aprenien i es modernitzaven, però no permetien que elles poguessin evolucionar i es burlaven del seu aspecte. Fartes d'aquest tracte, les bonobes decideixen canviar el seu destí i se'n van a viure a un altre bosc a on demostraran la seva capacitat de sobreviure, de crear i de transformar la seva nova llar en un lloc “bonic i confortable, perfumat i tranquil”; tot al contrari de quan vivien amb els bonobos. 







La clementina, alegre i despreocupada, feia molts projectes per la seva vida en comú amb l'Artur. Però l'Artur decideix que el millor per ella és que es quedi a casa descansant i li sembla absurda la idea que la Clementina aprengui a tocar la flauta o a pintar. Avorrida de la seva vida la Clementina decideix sortir de casa un dia i la seva vida canvia per sempre.








Una rateta eixerida es troba un dineret i decideix comprar-se un llibre i seure a llegir a la seva escaleta.

Comencen a arribar tot d'animals que volen cassar-se amb la rateta, però ella té molt clar que de fadrí vol algú que llegeixi com ella.






Vídeos





23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page